چیتاگرام

در حال بارگذاری...

ثبت نام

مقالات عمومی - 18 تیر 1401

تکنولوژی نوین خودرو ها

از سال۱۸۸۶که اولین خودرو ساخته شد با گذشت زمان و همزمان با پیشرفت تکنولوژی، صنعت خودرو سازی نیز به تولید خودرو های پیشرفته تر روی آورد. از سال های گذشته خودرو های پیشرفته ای در خط تولید قرار گرفتند. امروزه اما تکنولوژی بیشترین و بهترین امکانات را در اختیار خودرو سازان قرار می دهد. و صنعت خودرو سازی با همکاری غول های تکنولوژی برای ساخت ایمن تر، کم خطرتر و به روزتر قدم بر می دارند. روزی خودرو های امروزی به ماشین های هوشمند بزرگی تبدیل خواهندشد که به واسطه آن رانندگی راحت و درصد تصادفات کاهش می یابد.

تاریخچه تکنولوژی خودرو سازی تاکنون

همانگونه که گفته شد در سال   ۱۸۸۶اولین خودرو توسط کارل بنز اختراع شد. خودرو اختراعی بنز سه چرخ داشت و موتور آن احتراقی بود. سپس  ۲۵سال بعد استارت برقی برای خودرو ها ساخته شد. برای اولین بار در سال۱۹۳۰گیرنده رادیو برای دریافت امواج رادیویی در خودرو قرار گرفت. شاید جالب باشد که بدانید در سال ۱۹۵۹شرکت ولوو کمربند ایمنی خودرو ها را ساخت اما برای حفظ جان افراد اجازه استفاده از این ایده را به شرکت های دیگر نیز داد. یک سال بعد شیشه بالابر برقی اختراع شد. کیسههوا در سال ۱۹۸۸و فقط برای راننده در دسترس قرار گرفت اما امروزه برای تمام سرنشینان از آن استفاده می شود. دستگاه دیاگ برای عیب یابی راحت تر و ساده تر در سال۱۹۹۴ تولید شد.

اولین خودرو هیبریدی که یک تویوتا پریوس بود در سال۲۰۰۰ به مرحله تولید رسید. سپس از سال  ۲۰۰۰تا ۲۰۱۴ به ترتیب بلوتوث، پارک خودکار، امکانات کمک راننده، رانندگی خودکار و هات اسپات تولید شدند. اما آخرین فناوری مربوط به سال۲۰۲۰  و خودرو های خودران است. برای آشنایی و اطلاعات بیشتر از خودرو های خودران می توانید به سایت چیتاگرام مراجعه کنید.

جدید ترین تکنولوژی خودروها

فناوری های ارائه شده در بخش خودرو روز به روز در حال پیشرفت هستند و خودروهای این روزها در بازار نسبت به خودروهای 7 سال پیش تغییرات زیادی کرده اند؛ تغییرات مثبت در نظر گرفته شده که در واقع باعث افزایش ایمنی و راحتی سرنشینان این خودروها شده است. صنعت خودرو همچنان در حال به روز شدن است. مهندسان و طراحان در این زمینه فعال هستند و دائماً جدیدترین فناوری ها را معرفی می کنند تا بتوانند حمل و نقل ایمن و لذت بخشی را برای مسافران خودرو و حتی عابران پیاده فراهم کنند.

فناوری هایی که این روزها بیشتر در بازار موجود است یا حداقل خودروسازان قصد دارند به زودی در وسایل نقلیه خود استفاده کنند، عمدتاً مربوط به رانندگی خودران ها و خودروهای متصل است. به نظر می رسد خودروسازان پیشرو در حال سرمایه گذاری بر روی خودروهای خودران هستند و افق این نوع خودروها امیدوارکننده به نظر می رسد. جالب اینجاست که گفته می شود به زودی تمامی خودروها به اینترنت متصل خواهند شد و علاوه بر اتصال از طریق اینترنت اشیا به زیرساخت جاده ها و چراغ های هوشمند خودرو نیز متصل خواهند شد. این امر ایمنی بیشتری را برای سرنشینان خودروها وعابران پیاده تضمین خواهد کرد.

تکنولوژی به کار رفته در برخی از خودروها

آینه‌های مجازی

در برخی مواقع آینه بغل‌های خودرو‌ها می‌تواند برای رانندگی افراد مزاحمت ایجاد کند که تکنولوژی آینه‌های مجازی این مشکل را حل می‌کند. با استفاده از این تکنولوژی دیگر هیچ آینه بغلی به‌صورت فیزیکی در خودرو وجود ندارد؛ تصاویر مربوط به اطراف خودرو‌ها به‌صورت زنده به گوشه‌های داشبورد یا داخل خودرو فرستاده می‌شود. این تصاویر توسط دوربین‌های نصب شده در اطراف خودرو ضبط می‌شوند. البته از این آینه‌ها به‌دلیل کشش آیرودینامیکی کم‌تری که ایجاد می‌کنند، بیش‌تر در اتومبیل‌های الکتریکی استفاده می‌کنند.

از مزایا این آینه‌ها می‌توان به کاهش تعداد نقاط کور و دید واضح‌تر راننده در شرایط آب‌و‌هوایی بد اشاره کرد. در‌هنگام رانندگی در بزرگ‌راه‌ها، پیچیدن و پارک کردن خودرو به‌صورت خودکار دید بهتری را به راننده ارائه می‌دهند. از ویژگی‌های جذاب آن می‌توان به بزرگ‌نمایی تصاویر با انگشتان دست اشاره کرد. لکسوس برای آخرین بار و در سال ۲۰۱۸ در SUV الکتریکی آئودی E-torn از این آینه‌ها استفاده کرد.

آینه عقب دیجیتال

این تکنولوژی هم اکنون هم در برخی از اتومبیل‌ها مورد‌استفاده قرار می‌گیرد؛ این آینه یک صفحه نمایش با‌کیفیت است که تصاویر گسترده‌ای را از جاده پشت در‌اختیار راننده قرار می‌دهد. این تصاویر با کمک دوربین‌هایی که در عقب خودرو نصب شده اند جمع‌آوری می‌شود و نقاط کوری که در آینه‌های معمولی وجود دارند در‌اختیار راننده قرار می‌گیرند. بدون‌شک یک آینه عقب دیجیتال در‌هنگام شب دید بسیار بهتری را نسبت به آینه‌های معمولی به راننده ارائه می‌دهد.

با وجود اینکه سال‌هاست این تکنولوژی از نظر کانسپت به صنعت خودرو‌سازی وارد شده است و خود را به آن معرفی کرده، اما خیلی از آن بهره گرفته نمی‌شود. برای اولین بار در Cadilac CT6 و در سال ۲۰۱۶ از آن بهره گرفته شد. در سال‌های اخیر هم در دو مدل از خودرو‌ها از آن استفاده می‌شود.

شیشه‌های هوشمند

در این نوع تکنولوژی دیگر خبری از نور اذیت‌کننده خورشید نیست؛ بلکه بدون هیچ نور اذیت‌کننده خورشید می‌توانید به رانندگی بپردازید. شیشه‌های هوشمند مجهز به سنسور‌هایی هستند که با احساس نور خورشید تیره می‌شوند. این امر از ورود نور جلوگیری می‌کند و مانع اذیت شدن سرنشینان می‌شود. با توجه به عدم عبور نور از این شیشه‌ها، هوای داخل خودرو هم خنک می‌ماند و نیازی به روشن کردن کولر‌ها نیست. تا‌کنون در هیچ خودرویی از این تکنولوژی استفاده نشده است که امیدواریم در آینده شاهد این فناوری در خودرو‌های بسیاری باشیم.

زیر‌ساخت‌های هوشمند

در سال‌های آینده احتمالا فقط خودرو‌ها نیستند که پیشرفت خواهند کرد و به خودرو‌های هوشمند تبدیل خواهند شد. بلکه تمامی زیر‌ساخت‌ها و چراغ‌های راهنمایی و رانندگی هم هوشمند خواهند شد. با هوشمند شدن این زیر‌ساخت‌ها علاوه‌بر افزایش امنیت خودرو‌ها، امنیت عابران پیاده و وسایل نقلیه دیگر نیز افزایش می‌یابد. هوشمند‌سازی زیر‌ساخت‌ها از اهمیت زیادی برخوردار هستند؛ به‌طوریکه بسیاری از شرکت‌ها و استارتاپ‌ها در‌حال کار بر‌روی این پروژه هستند. به‌عنوان مثال یک چراغ هوشمند در‌هنگام تاریکی هوا یا ترافیک‌های سنگین نور بیش‌تری بتاباند تا موجب بهبود کیفیت دید راننده شود.

سیستم دیگری که در خودرو‌ها مورد‌استفاده قرار گرفت، سیستم Continental’s eHorizon بود. این سیستم قبلا در برخی از وسایل نقلیه تجاری مورد‌استفاده قرار گرفته بود. این سیستم شرایط جاده را پایش می‌کند و آن‌را در اختیار کامپیوتر مرکزی قرار می‌دهد.

دوربین های دید اطراف

این نوع دوربین ها اجازه دید اطراف و عقب را به راننده می دهند و راننده می تواند با تسلط بیشتر بر پیرامون خود به رانندگی بپردازد. در این صورت نقاط کور برای راننده به حداقل و کمترین حالت میرسد و امکان تصادف و یا خسارت به خودرو کاهش می یابد.

با نصب این دوربین ها در داخل ماشین می توان در صورت داشتن نوزاد یا کودک در صندلی عقب آنها را کنترل کرد. این دوربین ها دیگر فقط متعلق به خودرو های گران قیمت نیستند و در ساخت ماشین های متوسط نیز استفاده می شوند.

شارژ بی سیم

این تکنولوژی با توجه به تکنولوژی شارژ بی سیم تلفن های هوشمند تولید می شود که به خودرو ها امکان شارژ نمودن موبایل بدون نیاز به سیمهای شارژ را می دهد. شارژ تلفن های همراه از روش القایی انجام می شود.

رانندگی نیمه اتوماتیک

فاصله زیادی تا رانندگی اتوماتیک وجود دارد و مخترعان و خودروسازان هنوز به آن دست نیافتند. اما در زمینه رانندگی نیمه اتوماتیک پیشرفت های بسیار زیادی اتفاق افتاده است .سیستم سوپر کروز کادیلاک امکان کنترل خودرو تا سرعت 85 مایل در ساعت در حالتی که راننده دست خود را از فرمان برداشته باشد، را دارا است. خودروسازانی همانند تسلا نسخه های خود را از این تکنولوژی دارند.

کنترل خودرو ها با استفاده از برنامه

به منظور کنترل خودرو ها، برنامه های مخصوصی برای استفاده در تلفن های همراه ساخته شده اند. که از برنامه ها برای برقراری ارتباط یا کنترل آنها برای مثال روشن کردن خودرو، دور زدن و کنترل دوربین ها استفاده می شود. خودرو سازی تسلا از بزرگترین شرکت ها در این حوزه است.

هشدار وجود سرنشین

شرکت هیوندای هشداری را برای یادآوری وجود سرنشینان در صندلی های عقب قرار داده است. گاهی اوقات ممکن است که به دلیل فراموشی یا دلایل دیگر وجود کودکان یا حیوانات خانگی را در خودرو فراموش کنیم. این تکنولوژی با تنظیم هشداری مشخص برای یادآوری این موضوع به کمک شما می آید.

مضحک ترین و بی مصرف ترین تکنولوژی خودرو ها

تولید تکنولوژی های متنوع و کار آمد امری عادی در صنعت های مختلف است که در صنعت خودروسازی نیز رایج است. اما نکته جالب این است که برخی از این تکنولوژی ها کارایی چندانی ندارند و کارآمد نیستند. درادامه به معرفی تعدادی از آنها می پردازیم.

سیستم های سرگرم کننده صندلی های پشت

در اواخر سال های 90 میلادی این سیستم ها برای سرگرم کردن سرنشینان صندلی های پشت فراهم شد. اما فقط تا زمانی سرگرم کننده و محبوب بودند که تبلت ها، گوشی های هوشمند، اینترنت همراه و کنسول های گیم کیفی و کوچک به بازار عرضه نشده بودند. اتفاق قابل توجه این است که تولید آنها همچنان ادامه دارد و قیمت بالای این خودرو ها به دلیل وجود این سیستم ها است.

 

سیستم تشخیص صدا

این سیستم یکی از انقلابی ترین تکنولوژی های دنیا است. اما امروزه استفاده از آن دیگر رایج نیست و افراد زیادی از آن استفاده نمی کنند. البته که با گذشت زمان و پیشرفت این تکنولوژی، سیستم هایی با کیفیت بهتر در اختیار مشتریان قرار گرفتند اما گاهی وقت ها این سیستم متوجه صحبت های راننده نمی شود. و این یکی از معایب آن است.

دنده های دیجیتالی

ایده دنده های دیجیتالی به منظور جایگزینی برای دنده های سنتی و معمولی به خودرو سازان ارائه شدند اما این دنده ها با مشکلاتی روبرو هستند. یکی از این مشکلات دقت کم و پایین این دنده ها است.

تنظیم دریچه های هوا از طریق صفحه های لمسی

در ابتدا این صفحه های لمسی روی پورشه پانامرا نصب شد، این صفحه ها اتفاق جدید و جالبی برای رانندگان بود اما با گذشت زمان فقط باعث کلافگی رانندگان می شد. زیرا با شلوغ کردن فضای جلوی دست راننده باعث از دست رفتن تمرکز راننده می شود. همچنین تنظیم دریچه های هوا به صورت
دستی کاری آسان و راحت است.

پدال شیفتر

وجود این پدال ها برای ماشین ها مسابقه ضروری و کاربردی است زیرا آنها می توانند بدون جدا کردن دست از فرمان دنده را عوض کنند. بنابراین تمرکز آنها در حین مسابقه بر هم نمی خورد و با آسودگی خاطر این کار را انجام می دهند. در صورتیکه نصب این پدال ها بر روی فرمان خودرو های دیگر نیز انجام می شود و نیازی به این پدال ها نیست.

پیشرفته‌ترین کشور‌ها در زمینه تکنولوژی خودرو‌ها

دنیا همواره در‌حال تغییر و تحول است؛ این تغییرات هستند که موجب پیشرفت دنیا می‌شوند. تمام مهندسان، دانشمندان و متخصصان در‌حال تلاش هستند تا با دستیابی به فناوری‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته کیفیت زندگی را برای انسان‌ها بهبود ببخشند. یکی از صنایعی که تکنولوژی در آن کاربرد گسترده‌ای دارد و موجب بهبود زندگی انسان‌ها می‌شود، صنعت خودرو‌سازی است. کشور‌های بسیاری در دنیا در تلاش هستند تا در این زمینه جایگاه خوبی را کسب کنند. این کشور‌ها با سرمایه‌گذاری در این صنعت زمینه پیشرفت را فراهم می‌کنند. البته برای پیشرفت در این زمینه علاوه‌بر سرمایه به نوآوری، دانش و خلاقیت نیاز است. اما معروف‌ترین کشور دنیا در این زمینه کشور آلمان است که تا‌کنون اتومبیل‌های زیادی را با تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته و جذاب به دنیا معرفی کرده است.

آلمان پیشگام در زمینه تکنولوژی خودروها

کشور آلمان یکی از کشور‌های پیشرفته و پیشرو در زمینه‌های مختلف است؛ بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا محسوب می‌شود و در زمینه تولید ناخالص داخلی جایگاه چهارم را تصرف کرده است. این کشور به‌عنوان پیشرفته‌ترین کشور دنیا از پایه‌گذاران اتحادیه اروپا و حوزه یورو است. صنعت خودرو‌سازی کشور آلمان به‌عنوان رقابتی‌ترین و نوآورانه‌ترین صنعت خودرو‌سازی دنیا شناخته می‌شود. شرکت‌های خودرو‌سازی فوق‌العاده‌ای متعلق به این کشور هستند که در سال‌های متمادی توانسته اند جایگاه خود را حفظ کنند. یکی از مهم‌ترین دلایل پیشرفت صنعت خودرو‌سازی در کشور آلمان، رابطه تنگاتنگ دانشگاه‌ها با این صنعت است. شرکت‌های بزرگ و کوچک تلاش می‌کنند تا با بهره‌مندی از دانشجویان به‌عنوان یک نیروی کار مفید، ایده‌های منحصربفردی را دریافت کنند. نمایشگاه صنعت خودرو فرانکفورت از پر‌بازدید‌ترین نمایشگاه‌های دنیا محسوب می‌شود.

صنعت خودرو‌سازی آلمان توانسته است تعداد قابل‌توجهی از نیروی کار فعال را مشغول به کار کند. این امر با‌توجه به گزارش منتشر شده در سال ۲۰۰۹ که نشان می‌دهد بیش از ۷۴۷ هزار نفر در این زمینه مشغول به کار بوده اند، قابل درک است. امروزه آلمان به یکی از بزرگ‌ترین کارفرمایان جهان تبدیل شده است. هم‌چنین این کشور به‌عنوان تولید‌کننده پیشرفته‌ترین و با‌کیفیت‌ترین خودرو‌های موجود در جهان شناخته می‌شود.

بررسی تکنولوژی خودرو‌سازی آلمان

در اواخر دهه ۱۹۲۰ و اوایل دهه ۱۹۳۰ اتفاق غم‌انگیزی برای صنعت خودرو‌سازی آلمان افتاد؛ به‌دلیل رکود اقتصادی و به‌عنوان یکی از صنایع جهانی از هم پاشید. سپس در سال ۱۹۳۰ و زمانی که حزب نازی به قدرت دست یافت، تحولات اساسی و مهمی در این صنعت رخ داد. هم‌چنین سیاست‌هایی به‌منظور بهبود کیفیت آن به‌کار گرفته شد؛ این سیاست‌ها شامل بالا بردن استاندارد‌های زندگی شهروندان، کار بر‌روی طرح‌های ساخت بزرگ‌راه‌ها و ساخت کارخانه فولکس واگن می‌شوند. کارخانه فولکس واگن با هدف طراحی خودرو‌های ارزان برای مردم ساخته شد.

در‌حال‌حاضر شرکت‌های بزرگی از جمله آئودی، مرسدس بنز، بی ام دبلیو و پورشه در این کشور واقع هستند. هر‌کدام از این شرکت‌ها خودرو‌های منحصربفردی را به نام خود ثبت کرده اند که در تمام زمینه‌ها بهترین هستند. یکی‌دیگر از ویژگی‌ها و افتخارات صنعت خودرو‌سازی آلمان تولید نزدیک به ۶ میلیون خودرو است. این میزان از تولید ۳۱.۵ درصد از سهم تولید کل اتحادیه اروپا را در‌بر می‌گیرد.

 

سوالات متداول

دلیل به وجود آمدن تکنولوژی های مختلف در خودرو ها چیست؟

همان طور که گفته شد دنیا همواره در‌حال تغییر و تحول است؛ این تغییرات هستند که موجب پیشرفت دنیا می‌شوند. تمام مهندسان، دانشمندان و متخصصان در‌حال تلاش هستند تا با دستیابی به فناوری‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته کیفیت زندگی را برای انسان‌ها بهبود ببخشند.

به تعدادی از تکنولوژی به کار رفته در برخی از خودروها اشاره کنید؟

آینه‌های مجازی، آینه عقب دیجیتال، شیشه‌های هوشمند، زیر‌ساخت‌های هوشمند، دوربین های دید اطراف و...

5/5 - (12 امتیاز)

دسته‌ها

مشاهده بلاگ

نوشته های مرتبط

مقالات عمومی - 16 اردیبهشت 1403

بررسی کامل فراخوان سایبرتراک تسلا

شرکت خودروسازی تسلا یکی از شرکت‌های مطرح دنیا در زمینه خودروهای برقی و خودروهای هوشمند است. محصولات تسلا معمولاً متفاوت…

ادامه مطلب...

0 اشتراک گذاری

اخبار - 18 بهمن 1402

بازدید معاون علمی فناوری ریاست جمهوری از…

به گزارش رسانه چیتاگرام، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، دکتر دهقانی فیروزآبادی، روز چهارشنبه 18 بهم…

ادامه مطلب...

0 اشتراک گذاری